U OVOJ ZEMLJI JE OPASNO BAVITI SE POLITIKOM: Narko karteli za devet meseci ubili najmanje 88 političara

Tanjug

01. 06. 2021. u 10:08

NAJMANjE 88 političara ubijeno je u poslednjih devet meseci u napadima narko-kartela u Meksiku.

У ОВОЈ ЗЕМЉИ ЈЕ ОПАСНО БАВИТИ СЕ ПОЛИТИКОМ: Нарко картели за девет месеци убили најмање 88 политичара

Ilustracija - Foto AP

Prema navodima lokalnih medija, u izveštaju objavljenom uoči federalnih izbora ovog meseca u Meksiku, navodi se da su organizovane kriminalne grupe ubile 88 političara u poslednjih devet meseci, prenela je agencija Anadolija.

U izveštaju piše da su se povećale pretnje i ucene prema gradonačelnicima, parlamentarcima i kandidatima pre federalnih izbora, koji su zakazani za šest dana, pa je naglašeno da su se državne sigurnosne mere pokazale nedovoljnim.

Čihuahua, Verakruz i Kankun najopasnija su mesta za političare.

Udruženje lokalnih organa vlasti Meksika su u martu objavile da su između 2006. i 2020. godine narko-karteli ubili 192 gradonačelnika u Meksiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!