DANAŠNjA saznanja da je predsednik Slovenije Borut Pahor pitao članove Predsedništva BiH da li je moguć miran razlaz komentarisali su iz Ambasade SAD-a u BiH.

Komentari (3)

buki

12.04.2021. 20:32

Znači, Dejtonski sporazum može da se krši kad god to odgovara Zapadu i muslimanima, a privrženi su principima Dejtona samo u slučaju teritorijalnog integriteta BiH. Da li postoji bar nešto, neki zakon, koji Zapad dosledno primenjuje, kako za druge narode - tako i za Srbe, ili za nas uvek koriste neke izuzetke? Cepanje SFRJ izvedeno je strogo po Brozovim granicama, za pominjanje zahteva naroda se odgovaralo u Hagu. E kad su je rasparčali i Srbiji pripalo KiM, onda se kriterijum menja pa se poštuje zahtev šiptarskog naroda kojima se poklanja država. Pošto nisu po uzoru na Hrvatsku i kosovo uspeli da proteraju Srbe iz BiH, u Dejtonu su napravili entitete i od tada svim silama pokušavaju da u miru postignu ono što nisu uspeli ratom, a to je proterivanje Srba iz BiH, čiji teritorijalni integritet nikako ne sme dovoditi u pitanje. SFRJ može da se rastura a BiH ne može?!? Deliće i nju hrvatima i muslimanima, ali tek kad sve Srbe proteraju u Srbiju. Zločinci i licemeri se čak i ne trude da tu svoju želju malo upakuju, nego otvoreno pokazuju tendenciju da Srba nestane na prostorima svih bivših republika.

Mapko

12.04.2021. 23:16

buki, Ameri i Bosnjaci mogu samo sanjati da ce Srbi iz RS biti proterani, to se nikad nece desiti, nisu vise ovo 80-90 godine, Amerima se vise nista ne pita i ako oni galame, ali u prazno. BiH ce se raspasti kao sto su se raspale SSSR, kao Austro-Ugarska, kao CehoSlovacka, kao Jugoslavija, kao razne druge multi-etnicke drzave, to je samo tok istorije i realnosti. Da vidimo samo kako ce Bosnjaci da se protive raspadu BiH, ajde da vidim, da vidim i taj naucna fantastika od filma. A za Albance i da ne pricam, oni ce doziveti u najgorem smislu sto su Srbi iz Krajine doziveli, kada idete do ekstremne i bez komprisa, na kraju izgubite sve sto ste dobili, kada predjete granicu, nema povratka, a oni ce je preci, jel kad tad ce zeleti zauzeti severni deo nase srpske pokrajine, a to ce znaciti kraj UCK zlocinacke-narko-dilerske tvorevine, jel to ce znati vojna interverncija srpske vojske.

VD

14.04.2021. 09:33

BiH suverena zemlja nikad nije bila, uvek je bila samo teritorija a danas je čist protektorat amerčko-nemačkog hegeonizma. Srbi su radi mira prihvatili Dejtonski sporazum kojim su već tada izgubili mnogo a tek danas zbog udruženog djelovanja ,,visokog predstavnika" i Bošnjaka nije ostala ni polovina nadležnosti narodu R. Srpske od potpisanog dejtonskog sporazuma