OBUSTAVLJENA ISTRAGA ZA ZLOČINE NAD SRBIMA: Tužilaštvo BiH izdalo naređenje

Novosti online

10. 04. 2021. u 12:22

TUŽILAŠTVO BiH naredilo je da se zbog smrti osumnjičenih obustavi istraga protiv bivših visokih funkcionera Hrvatske vojske i HVO-a, pojedinaca iz političkog vrha Hrvatske, kao i neposrednih izvršilaca zločina nad Srbima na području Čapljine.

ОБУСТАВЉЕНА ИСТРАГА ЗА ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА: Тужилаштво БиХ издало наређење

Foto: Printscreen

U izveštaju Glasa Srpske se navodi da su sagovornici banjalučkog dnevnika istakli da je normalno da se nakon smrti osumnjičenog obustavi istraga, ali da nije normalno da Tužilaštvo godinama ne preduzima nikakve korake protiv osumnjičenih za zločine nad Srbima, pogotovo u predmetima u kojima su osumnjičeni visokopozicionirani vojni i politički zvaničnici i to za najteža krivična dela, prenosi RTRS.

Dugogodišnji inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Simo Tuševljak rekao je da ovo nije ni prvi, ni poslednji slučaj u kojem Tužilaštvo BiH ne čini ništa kada je reč o zločinima nad Srbima.

- Epilog brojnih izveštaja o počinjenim krivičnim delima ratnog zločina nad srpskim vojnicima i civilima je da se po njima ništa ne preduzima i ne postupa dok osumnjičeni ne umru. Onda obaveste MUP da se istraga obustavlja - izjavio je Tuševljak.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

zoran

11.04.2021. 01:26

Oni to hoce i mogu, ali ne razmisljaju da se sva zasvoje postupanje ili nepostupanje biti sudjeni na bozjem sudu. Zato netrebamo nikoga suditi, jer je jedan sudac za sve nas.