ZBOG MIGRANATA ŠALJU VOJSKU NA GRANICU: Armija na međi sa Srbijom i Grčkom

Mladen Stančić - Skoplje od stalnog dopisnika

02. 04. 2021. u 16:49

ODLUKOM predsednika Republike Severne Makedonije (RSM) Steve Pendarovskog, i armijske jedinice će zajedno sa graničnom policijom biti angažovane na obezbeđenju južnog i severnog dela graničnog pojsasa zbog „visokog rizika od povećeanog obima ulaska i tranzitiranja migranata“.

ЗБОГ МИГРАНАТА ШАЉУ ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ: Армија на међи са Србијом и Грчком

Foto: Ministarstvo odbrane RSM

U saopštenju iz Kabineta predsednika države i vrhovnog komandanta oružanih snaga RSM navodi se da je akt donet na osnovama Odluke Vlade o kriznom stanju na delu teritorije RSM, zbog „visokog rizika od povećanog obima ulaska i tranzitiranja migranata preko teritorije države i zbog zaštite javnog zdravlja od ilegalne migracije u uslovima pandemije Kovid-19, kao i predloga Vlade za učešće dela pripadnika Armije u rešavanju kriznog stanja“.

Prema Odluci Vlade premijera Zorana Zaeva krizno stanje u Severnoj Makedoniji „traje najviše 30 dana, počev od 1. aprila 2021. godine.

Foto: Novosti arhiva

 

 

Vlada RSM u pomenutoj odluci ujedno preporučuje Glavnom štabu pri Centru za upravljanje krizama odmah da započne sa pripremom akcionog plana za prevenciju i rešavanje situacije na područjima južne (prema Grčkoj) i severne (prema Srbiji) granice RSM, kao i celovit pregled o raspoloživim ljudskim i materijalno – tehničkim resursima i planu koordinisanog dejstvovanja, a MUP, Ministarstvo odbrane, Armija RSM, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Ministarstvo za zdravstvo, Centar za upravljanje krizama i Direkcija za zaštitu i spašavanje, sa svim ostalim pozvanim državnim institucijama, da sve svoje raspoložive kapacitete i resurse stave u funkciju rešavanja kriznog stanja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!