PREMIJER PLENKOVIĆ NAJAVIO: Hrvatska će do 1. maja imati milion doza vakcina

Tanjug

12. 03. 2021. u 23:25

HRVATSKI premijer Andrej Plenković izjavio je danas da bi Hrvatska do 1. maja trebalo da ima oko milion doza vakcina protiv korona virusa, što je nešto sporije od očekivanja, a dodao je i da je šteta što je najviše cepiva naručila od AstraZeneke jer su oni sada usporili dinamiku isporuke.

ПРЕМИЈЕР ПЛЕНКОВИЋ НАЈАВИО: Хрватска ће до 1. маја имати милион доза вакцина

Foto: Novosti arhiva

- Vlada je do sada naručila 6,8 miliona doza cepiva protiv koronavirusa a do sada je došlo njih oko 430.000. Do 1. maja trebalo bi biti oko milion doza vakcina u Hrvatskoj. Sve je to nešto sporije od očekivanja - kazao je Plenković za Dnevnik HTV-a.

Smatra i da problemi nastaju u ogromnim naruddžbinama prema farmaceutskim kompanijama, ne samo iz članica EU već i iz drugih zemalja širom sveta.

Naveo je i da je u Briselu iskazao snažan interes Hrvatske da se dinamika isporuka ubrza jer je Hrvatska turistička zemlja koja želi da uđe u turisticku sezonu sa što više vakcinisanih hrvatskih građana i da obezbedi mehanizme na nivou EU da se sloboda kretanja napravi na način koji je siguran, prenosi Hina.

Najavio je i da će Evropska komisija izaći sledeće nedelje s predlogom potvrde za tri kategorije građana - oni koji su ili vakcinisani, ili imaju negativni test ili su preboleli kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)