OTAC PRODAO MALOLETNU ĆERKU (13)? Osumnjičen da je batinama prisilio na brak za koji je primio novac

Novosti online

09. 03. 2021. u 16:14

TUŽILAŠTVO Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv tridesetpetogodišnjeg N.M. iz ovog grada zbog sumnje da je trinaestogodišnju kćerku prisilio na udaju za muškarca B.Š. od čije porodice je za to primio novčanu naknadu, saopšteno je iz Tužilaštva.

ОТАЦ ПРОДАО МАЛОЛЕТНУ ЋЕРКУ (13)?  Осумњичен да је батинама присилио на брак за који је примио новац

Foto: Arhiva VN

N.M. se tereti za krivično delo trgovina ljudima sa koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina, kao i za krivično delo nasilje u porodici, za koje se može izreći zatvorska kazna od jedne do pet godina.

Optužnica tereti oca da je ćerku, nakon što je pobegla, uz pretnje i uslovljavanja vratio porodici lica čiji su inicijali B.Š, a nakon novog bekstva policija je maloletnicu u zapuštenom stanju pronašla u gradu, posle čega je smeštena u namensku ustanovu.

Otac je optužen i da je prethodno vršio nasilje nad njom, čineći to i prema supruzi, verbalno i fizički ih zlostavljajući najčešće pred drugim maloljetnim članovima porodice i tako ju je naterao na vanbračnu zajednicu.

Optužnicu je Osnovni sud distrikta u celosti potvrdio.

Tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu zbog trgovine ljudima i protiv muškarca čiji su inicijali Š.Š. (26) zbog sumnje da je navođenjem na prosjačenje i prostituciju iskorištavao maloletnu suprugu, navedeno je u saopštenju.

(Avaz.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)