NOVO PRAVILO: Obavezan test za dnevne migrante u Sloveniji

V.C.S.

04. 02. 2021. u 17:51

REŽIM prelaska slovenačke granice od danas se menja, pa će i dnevni radni migranti morati da imaju negativan test na virus korona, objavili su slovenački mediji.

НОВО ПРАВИЛО: Обавезан тест за дневне мигранте у Словенији

Foto: J.B.

Novo pravilo važi i za one koji u Sloveniju dolaze zbog zdravstvenih usluga, da pomognu članu porodice ili radi održavanja nekretnine ili zemljišta. Prekogranični dnevni radni migrant, koji radi u nekoj od država EU ili drugoj šengenskoj zemlji, može ući u Sloveniju samo uz test koji nije stariji od sedam dana i koji je obavljen u nekoj od članica EU-a ili šengenskog prostora.

Promena režima odnosiće se i na osobe koje prelaze granicu zbog učestvovanja u obrazovanju, osposobljavanju ili naučnim istraživanjima.

Ulazak bez testa ili karantina moguć je i dalje samo za osobe sa diplomatskim statusom, predstavnike stranih bezbednosnih i pravosudnih organa, pripadnike vojske i policije koji odlaze ili se vraćaju sa zadataka u inostranstvu, za osobe koje obavljaju međunarodni transport, prevoze dobra i ljude u Sloveniju, tranzitni putnički i teretni transport, i ukoliko neko napušta zemlju na do osam sati ili se u nju vraća posle isto toliko. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest