REKORDNA ZAPLENA CIGARETA U ZENICI: Više od trinaest hiljada paklica, vrednost robe čak 78 hiljada KM (FOTO)

V. Mitrić

17. 01. 2021. u 11:10

NA OSNOVU ranije prikupljenih obaveštajnih informacija da A. V. dovozi cigarete bez akciznih markica UIO iz Hercegovine u Zenicu, kao i da ih nelegalno prodaje na području grada Zenice, službenici Uprave preduzeli su niz operativno - taktičkih mera i radnji, pa je lociran i otkrivena lokacija koja je služila za skladištenje akciznih proizvoda - cigareta bez akciznih markica UIO, rekao je za “Novosti” Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА ЦИГАРЕТА У ЗЕНИЦИ: Више од тринаест хиљада паклица, вредност робе чак 78 хиљада КМ (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Pretresen je putnički  automobil kao i  dve garaže, gde je pronađeno 13.144 paklica cigareta koje nisu bile obiležene akciznim markicama UIO i vozilo koje je služilo za činjenje krivičnog dela. Aktivnosti na terene sprovedene su po naredbama i saglasnostima Tužilaštva BiH i Suda BiH radi prikupljanja dokaza.

Foto: V. Mitrić

Pored privremeno oduzetih cigareta zapljenjeno je  vozilo koje je služilo za činjenje krivičnog đela, kao i drugi predmeti koji služe kao dokaz počinjenog krivičnog dela. Vrednost privremeno oduzete robe iznosi 78.100 KM.

Zbog  sumnje da je počinjeno krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz  Tužilaštvu BiH biće podnesen izveštaj o postojanju  sumnje o počinjenom krivičnom delu i izvršiocu protiv osumnjičenog , a  službenici lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje i Grupe za istrage nastavljaju dalje prikupljanje dokaza u  s tim  krivičnim delom u vezi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)