NEMA VAKCINE ZA BOSNU I HERCEGOVINU: Sarajlije nisu iznenađene situacijom - "Treba tu puno da se radi, ovde se ne zna ko pije, a ko plaća!"

Novosti onlajn

16. 01. 2021. u 18:21

VAKCINA protiv COVID-a još uvijek nije stigla u Bosnu i Hercegovinu iz Evropske unije. Susedne zemlje su osigurale prve doze vakcina protiv COVID-19.

НЕМА ВАКЦИНЕ ЗА БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ: Сарајлије нису изненађене ситуацијом - Треба ту пуно да се ради, овде се не зна ко пије, а ко плаћа!

Foto EPA

Građani Bosne i Hercegovine nezadovoljni su što vakcina još uvek nije stigla u njihovu zemlju.

U anketi za Radio Sarajevo komentarisali su i činjenicu da Evropska unija nije poslala nijednu vakcinu za Bosnu i Hercegovinu.

- Od početka pandemije korona virusa, bio sam skeptičan o tome, pa i danas imam isto mišljenje. Ako se ikako može izbeći ta vakcinacija, neću je primiti. Mislim da vlasti nisu dovoljno uradile, treba tu dosta rada i truda. Od početka ove situacije, ne zna se ko pije, a ko plaća - smatra jedan od ispitanika.

- Mislim da treba primiti vakcinu. Recimo, moja sestra je alergična na penicilin, a taj lek je toliki broj ljudi spasio. Zasto smatram i da ovu vakcinu treba podržati, da se vratimo belaja i kolapsa koji trenutno vlada. Vlasti nisu dovoljno uradile, mislim da je to moglo više. Ispali smo pametniji u svom ovom kolapsu više nego većina zemalja u okruženju. Nema pravnog rešenja, ali ja sam za vakcinaciju. A kada je reč o EU – licemjerstvo sveta se pokazalo i kroz ovu pandemiju, pa i ratu. Vidimo da se više trebamo uzdati 'u se i u svoje kljuse'. Nismo mi ni toliko loši, ima i pozitivnih stvari rekao je drugi Sarajlija.

- Dosta je tog kukanja na vladu, ali niko neće da poduzme nešto povodom toga. Vakcinu ću primiti samo ako budem morao. Zašto nismo dobili vakcinu o EU? Nemam komentar, ne bavim se tim - istakao je treći.

Jedna Sarajka smatra da je ova sutuacija uošte nije iznendila:

- To liči sve na nas, na kompletnu situaciju i državu. Vakcinisat ću se, u porodici imam medicinske radnike koji će se također vakcinisati. Nemamo alternativu. Imamo li? Kako preživjeti ovu koronu? To se vidi i o tome ne treba puno pričati. Ne uvažavaju nas, niko nas ne uvažava - rekla je ona.

- Vlast nam je takva kakva jeste. I ništa ne funkcioniše kako treba, ništa drugo. Sve bi moglo funkcionisati da je uređenje i organizacija bolja, treba ozbiljno shvatiti posao koji obavljaš. Sve je do nas. Trebamo se potruditi da bude bolje. I u porodici i u kući je do nas - rekla je druga Sarajka.

(Radio Sarajevo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove