REPUBLIKA SRPSKA ODLUČILA: Finansijska pomoć Srbima stradalim u zemljotresu u Glini

Novosti online

30. 12. 2020. u 19:41

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОДЛУЧИЛА: Финансијска помоћ Србима страдалим у земљотресу у Глини

Foto: Facebook/Majske Poljane kroz vrijeme

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Vlada Srpske uplatiti oko 20.000 evra pomoći srpskom narodu u Glini koji je pretrpio štetu u zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku.

- Mi želimo da pomognemo našem narodu koji je pogođen u jučerašnjem zemljotresu, jer im u ovim trenucima svaka vrsta pomoći mnogo znači. Mi ćemo naći prostora u našem budžetu da uplatimo oko 20.000 evra, jer Republika Srpska i u ova teška vremena želi da pomogne svom narodu da na što bezbolniji način prođu tu katastrofu koja ih je zadesila - istakao je Višković za Srnu.

On je dodao da je saznao da je, nažalost, među stradalim u zemljotresu u Glini i pet osoba srpske nacionalnosti.

- Tragom te informacije, kontaktirao sam Branku Bakšić, zamenika gradonačelnika Gline, da je obavestim da želimo da ponudimo pomoć u ime Vlade Republike Srpske za naše ljude u Hrvatskoj. Prema njenim informacijama i informacijama Nikole Janusa, predsednika Saveta srpskih nacionalnih manjina u Glini, stanje je više nego haotično, ljudi su van stambenih objekata, spavaju u vozilima i dvorištima - istakao je Višković.

Naglasio je da im je potrebna pomoć u hrani, građevinskom materijalu, ćebadima, odeći, obući..., te da je odlučio da budu uplaćena novčana sredstava u skladu sa mogućnostima Vlade Srpske da bi tim ljudima bar malo olakšali teške trenutke nastale usled prirodne nepogode.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)