NARODNE STRAŽE ZBOG MIGRANATA: Situacija u Bihaću izuzetno napeta, azilanti spalili smeštaj u kom su bili!

Tanjug

24. 12. 2020. u 09:34

НАРОДНЕ СТРАЖЕ ЗБОГ МИГРАНАТА: Ситуација у Бихаћу изузетно напета, азиланти спалили смештај у ком су били!

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

NE SMIRUJE se situacija u Bihaću zbog najavljenog premeštanja migranata iz migrantskog kampa Lipa, koji je na dvadesetak kilometara od Bihaća, u nedavno zatvoreni prihvatni centar Bira, koji se nalazi u centru grada.

Građani Bihaća sprečili su ulazak tri transportna vozila Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u kamp Bira i najavili da će stražariti koliko god bude potrebno, ali povratak migranata u centar grada neće dozvoliti.

Do problema s migrantima je došlo zbog odluke IOM da ipak zatvori migrantski kamp Lipa, a nakon odlaska predstavnika te međunarodne organizacije iz migrantskog centra, migranti su juče zapalili šatore i izazvali požar velikih razmera koji je, kako su tvrdili očevici sa lica mesta, sve uništio.

Savet ministara BiH je prošle sedmice, posle apela zvaničnika Evropske unije, odlučio da kamp Lipa ostaje za prezimljavanje migranata i da će biti opremljen kontejnerima.

Za sada nema rešenja za više od 1.200 migranata koji su se nalazili u tom kampu i još dve stotine njih koji su bili izvan kampa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mapko

27.12.2020. 09:02

Nekada uopste nije smetalo Bosnjacima da se pozivaju i da pozivaju van-Evropskih muslimana u ratu protiv Srba i Hrvata, nekada Bosnjacima uopste a ni malo nije smetalo monstruozno i zlocinacko ponasanje te njihove bratije sa istoka i azije kada su klali i sekli glave Srbima i Hrvatima. Na kraju krajeva zapitajte se zasto na zapado-evropske drzave po zatvorima imate preko 70% muslimanske populacije (Barem u drzavi gde sam rodjen i gde zivim, Francuska). Vec deset godina od prve masovne migracije afro-muslimana iz Tunisa, 2010, pa sve do ekstra katastrofalne migracije istih muslimana iz celog sveta 1915, imate eksploziju zlocina sa preko 35%, od klanje do silovanjem do nasilne agresije nad belcima. U zemlji gde sam rodjen i gde zivim, svakog dana imate preko 150 napada nozevima, hladnim oruzjem, sto vam dodje preko 40 000 napada u rok od godinu dana, i mi, vrlo dobro znamo ko se igra nozem kao zadnja kukavica.