MUSLIMANSKI PREDSTAVNICI SPASILI TURKOVIĆEVU: Ne smeta im govor mržnje protiv Srba, većina ministara bila za njenu smenu!

Novosti online

16. 12. 2020. u 18:27

МУСЛИМАНСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ СПАСИЛИ ТУРКОВИЋЕВУ: Не смета им говор мржње против Срба, већина министара била за њену смену!

Foto: Fejs tv printskrin

MINISTAR vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković "preživela" je današnje glasanje o njenoj smeni.

Šest ministara je glasalo za smenu, a tri protiv, saznaje Kliks.ba.

Ministri iz SNSD-a i HDZ-a želeli su da Bisera Turković ode s pozicije šefa bh. diplomatije, dok su ministri iz reda muslimanskog naroda Sifet Podžić, Selmo Cikotić, kao i Bisera Turković bili protiv.

Treba podsetiti da su za smenu ministra u Veću ministara BiH potrebni glasovi iz reda sva tri konstitutivna naroda.

Podsetimo, Turkovićeva smena zatražena je zbog toga što je Srbe poredila sa nacistima, a predsedavajućeg i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

bane kan

16.12.2020. 18:34

Ne mogu nju da spasu njeni istomisljenici. Kadije te tuzi kadija te sudi, nece je spasiti jer ona je za srbe otpisana licnost. Nacionalisticke uvrede su nedozvoljene

Miki Zg

16.12.2020. 18:38

Žalosno je to za muslimane da im je ta talibanka ministar .Srbi i Hrvati tako je ne doživljavaju kao neku političku ličnost ,sve je ti proforme !

Braco

26.02.2021. 16:55

Cuj Biserka Turkovic bila protiv toga da je smijene???? Pa u kojoj drzavi na svijetu onaj koga treba da smijene ima pravo da glasa za taj predlog???? Boze sacuvaj. Ovo nema nigdje na svijetu. To bi bilo isto kao kad bi ubica imao pravo da izrekne sebi presudu. Siguran sam da ne bisebi izrekao prasudu sa robijom !!! BIH je cista ludnica.