PRESUDA SUDA BIH: Srbi osuđeni za silovanje

V. M.

03. 12. 2020. u 18:00

RADOVAN Paprica i Slavko Ognjenović krivi su, kao pripadnici vojnih snaga tzv. Srpske Republike BiH, a potom Republike Srpske, upotrebu sile i silovanje.

ПРЕСУДА СУДА БИХ: Срби осуђени за силовање

Foto: Depositphotos

Delimično je usvojen imovinsko-pravni zahtev oštećene. Optuženi se obavezuju da joj, na ime naknade nematerijalne štete, isplate ukupno 37.000,00 KM – i to: na ime duševnih bolova zbog povrede slobode ili prava ličnosti 12.000,00 KM, duševnih bolova zbog smanjenja životne aktivnosti 25.000,00 KM, a sve sa zakonskim zateznim kamatama od dana donošenja prvostepene presude 3. decembra ove godine.

Rok je 30 dana od pravosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

U preostalom delu postavljenog imovinskopravnog zahteva, oštećena se, kažu u Sudu BiH, upućuje da zahtev može da ostvari u parničnom postupku. Protiv ove presude pravo na žalbu Apelacionom veću Suda BiH imaju i nepravosnažno osuđeni i Tužilaštvo BiH.

Paprica i Ognjenović su, kako se ističe u obaveštenju iz Suda BiH, to učinili kao pripadnici vojnih snaga tzv. Srpske Republike BiH, a potom Republike Srpske, kad se odvijao širok i sistematičan napad vojnih, paravojnih i policijskih snaga tzv. Srpske Republike BiH, a potom Republike Srpske, protiv civilnog bošnjačkog stanovništva opštine Foča, od aprila pa najmanje do septembra 1992. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)