EKSHUMACIJA NESTALIH SRBA: Na lokalitetu Greda u opštini Sanski most započet proces (FOTO)

V.M.

02. 12. 2020. u 15:45

NA LOKALITETU Greda u opštini Sanski Most, počeo je proces ekshumacije u kom su pronađeni posmrtni ostaci dve osobe. Ekshumacija se nastavlja, a pretpostavlja se da se na toj lokaciji nalazi još posmrtnih ostataka.

ЕКСХУМАЦИЈА НЕСТАЛИХ СРБА: На локалитету Греда у општини Сански мост започет процес (ФОТО)

Foto: Tužilaštvo BiH

Po nalogu tužioc iz Posebnog odskeka za ratne zločine, islednik Tužilaštva BiH, nalazi se u Sanskom Mostu, na lokalitetu Greda, gde koordinira proces ekshumacije i traženja nestalih osoba. 

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci dve osobe. Pretpostavlja se da posmrtni ostaci pripadaju žrtvama srpske nacionalnosti, nestalim u jesen 1995. godine. 

Prema inicijalnim informacijama, na tom lokalitetu moglo bi da se nalazi više posmrtnih ostataka osoba nestalih u jesen 1995. godine.

Islednik Tužilaštva BiH koordinira rad i aktivnosti ovlašćenih osoba koje učestvuju u procesu ekshumacije. Na lokaciji su prisutni lekar sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO BiH), policajcii MUP-a USK, koji obezbeđuju lokaciju, kao i potrebni radnici i mehanizacija.Ekshumacija se nastavlja .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a