UGAŠEN POŽAR U ŠKOLI: Povređen vatrogasac, intervenisalo 30 vatrogasaca sa 15 vozila

Tanjug

02. 11. 2020. u 09:44

УГАШЕН ПОЖАР У ШКОЛИ: Повређен ватрогасац, интервенисало 30 ватрогасаца са 15 возила

Boris Subašić

VATROGASCI su ugasili požar koji je noćas izbio u školi u Zagrebu, a tom prilikom je lakše povređen jedan vatrogasac.

Požar je izbio u Osnovnoj školi Mate Lovraka u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi, a prema izjavama svedoka koji žive u blizini, sve se zbilo oko 4.30, piše portal Indeks.

Vatra je zahvatila ceo gornji sprat škole, a na teren je izašlo više od trideset vatrogasaca sa nekoliko vozila.

Kako se čini prema najnovijim fotografijama s mesta događaja, ocenjuje portal, vatrogasci su požar stavili pod kontrolu. Celo područje je ograđeno.

Služba za upravljanje u hitnim situacijama objavila je da je požar ugašen, a u toku je dogašavanje.

"Jutros u 4.28 sati Javna vatrogasna jedinica Grada Zagreba primila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13 u Dubravi. Dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je reč o požaru krovišta u objektu OŠ Mate Lovraka. Požar je ugašen i u toku je dogašavanje. U gašenju je učestvovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila,” kaže se u zvaničnom saopštenju.

Prema prvim informacijama sa terena, požar je izazvalo zapaljeno smeće iza objekata.

"Kad su vatrogasne jedinice došle na ice mesta, smo došli utvrdili da se radi o požaru u objektu OŠ "Mate Lovraka" na spratu u prostoriji od 15 m2 koji je ugašen, ali se i proširio i uvukao u (metalnu) međukontsrukciju krovišta koje se mora otvoriti i istovremeno gasiti, tako da ima još dima. Na terenu su 22 vozila (ima ih mnogo, jer se zbog korona virusa ne guramo po vozilima). Jedan vatrogasac je lakše povređen (uganuće zgloba)", odgovorila je JVP Zagreb na pitanje portala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)