SKANDALOZNO PONAŠANJE ČELNIKA INSTITUTA ZA NESTALA LICA BIH: Mašović poslao dopis da više nema nestalih Srba nego samo nestalih lica

S. M.

10. 09. 2020. u 16:21

PREDSEDNIK Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić rekao je danas da je ta organizacija dobila zvaničan dopis od Amora Mašovića iz Instituta za nestala lica, "u kojem navodi da nema više nestalih Srba, nego samo nestalih lica".

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ ЧЕЛНИКА ИНСТИТУТА ЗА НЕСТАЛА ЛИЦА БИХ: Машовић послао допис да више нема несталих Срба него само несталих лица

Foto: RTRS

Lazić je istakao da je Mašović tim dopisom eliminisao srpski narod, tako da se ne mogu dobiti podaci o tome gde je i koliko Srba nestalo.

- Smatram da te podatke ne možemo dobiti zato što muslimanskoj strani ne odgovaraju tačni podaci o broju nestalih jer moraju da namire Srebrenicu brojkom koju su napisali na ulazu u Potočare - rekao je Lazić novinarima na Crnom vrhu, gdje je prisustvovao obilježavanju 28 godina od stradanja 11 pripadnika Vojske Republike Srpske, policije i civila, koje su na današnji dan 1992. godine iz zasjede ubili muslimanski vojnici.

Veljko Lazić - Foto: Srna

Lazić je istakao da je proces traženja nestalih lica srpske nacionalnosti otežan jer se sav posao radi u Sarajevu, gdje se ne odvajaju srpske žrtve, već svi nestali traže zajedno.

On je rekao da je predlagano Savetu ministara da izvrši rekonstrukciju Instituta za traženje nestalih ili da se traženje nestalih ponovo vrati na nivo Republike Srpske i Federacije BiH.

Lazić je naglasio da se mora insistirati na promeni sistema traženja nestalih u BiH i podsjetio da se traže tela 1.660 nestalih Srba.

- Moramo da se sećamo srpskih žrtava, jer je trenutna situacija u BiH takva da za zločine nad srskim narodom niko ne odgovara zahvaljujući neradu i Tužilaštva i Suda BiH,rekao je Lazić.

Lazić je istakao da Tužilaštvo BiH zaobilazi u širokom krugu procesuiranje zločina nad srpskim žrtvama uopšte, kao i ovaj na Crnom vrhu, te zločince koji su vršili masakre nad nedužnim Srbima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)