U BJELOVARU OPLJAČKAN PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK: Srpska crkva išarana ustaškim grafitima (VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

18. 02. 2024. u 20:17

NEKO je juče provalio u parohijski dom u Bjelovaru, u kojem živi paroh Stefan Maksimović sa porodicom, piše hrvatski portal Indeks.

У БЈЕЛОВАРУ ОПЉАЧКАН ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК: Српска црква ишарана усташким графитима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Večernji list

Kako saznaje regionalni portal Bjelovar.live od paroha Maksimovića, iz parohijskog doma nestali su novac i porodični nakit, a o svemu je obaveštena i policija.

Nedavno su na istoj pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u centru Bjelovara osvanuli ustaški grafiti, prenosi Index.hr. Spomenuta crkva ponovno se našla na udaru vandala.

Porodica Maksimović: Više se ne osećamo bezbedno

- Draga braćo i sestre, nažalost opet nam se dogodio nemio događaj. Naime, parohijski dom Srpske Pravoslavne Crkve u Bjelovaru u kojem živi sveštenik, otac Stefan Maksimović sa svojom porodicom je juče provaljen. Jedan počinilac ili više njih su ušli u kuću isprevrtali naše stvari i uzeli veću količinu novca, kao i sav nakit našeg deteta. Ovaj nemio događaj desio se samo dva meseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu. Bjelovarska policija koja nije rešila slučaj povodom ispisivanja grafita na hramu Svete Trojice u Bjelovaru, obaveštena je i o ovom slučaju, izvršen je kriminalistički uviđaj i ovaj put, iako malo optimistični očekujemo konkretne korake - objavila je porodica Maksimović.

BONUS VIDEO: ZAŠTO LjUBIMO IKONU - Dirljiva priča o odnosu oca i dece

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!