PRILIKOM RONJENJA "NALETEO" NA TOPOVSKU GRANATU: Nabujale vode u Sloveniji nosile bombe, mine, neeksplodirana ubojna sredstva

Tanjug

20. 08. 2023. u 19:01

NA pojedinim mestima u Sloveniji nabujale vode odnele su neeksplodirana ubojna sredstva, saopštila je policija.

ПРИЛИКОМ РОЊЕЊА НАЛЕТЕО НА ТОПОВСКУ ГРАНАТУ: Набујале воде у Словенији носиле бомбе, мине, неексплодирана убојна средства

Foto: AP

Između ostalog, bujične vode na području naselja Jarčja Dolina u opštini Žiri odnele su ručnu bombu i punjač, a ručna bomba je otkrivena i u koritu Kamniške Bistrice, prenosi slovenački list Dnevnik.

Na topovsku granatu nemačke proizvodnje iz Drugog svetskog rata u subotu je naišao i jedan građanin prilikom ronjenja u moru kod Strunjana u opštini Piran.

Policija je u gradu Škofja Loka u subotu ujutru obaveštena o pronalasku neeksplodirane ručne bombe italijanske proizvodnje i patrone, obe iz Drugog svetskog rata, koje je na području Jarčje doline odnela bujična voda.

Stručnjaci Državne jedinice za zaštitu od neeksplodiranih ubojnih sredstava uništili su neeksplodirana ubojna sredstva, a policija je obezbedila mesto i sačinila izveštaj, saopštila je Policijska uprava (PU) Kranj.

Policijska uprava Ljubljana takođe je proteklih dana dobila obaveštenja o pronalasku neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Uz Obvoznu cestu u Ljubljani u petak je jedan građanin pronašao minobacačku minu, a u subotu je u šumi kod ovog puta otkrivena i druga takva mina.

U Homcu u opštini Domžale, u koritu Kamniške Bistrice, u subotu uveče je otkrivena ručna bomba. Sva neeksplodirana ubojna sredstva su poreklom iz Drugog svetskog rata i preuzeli su je i uništili radnici nadležne državne službe.

Istovremeno, PU Ljubljana podseća građane da kada pronađu takve predmete, da ih ne diraju, da se ponašaju promišljeno i obaveste policiju, preneo je Tanjug.

 

BONUS VIDEO:

POŽARI NA TENERIFIMA SE NE SMIRUJU: Šteta je ogromna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)