PRETNJE HRVATSKOM PREMIJERU I MINISTRIMA: Otkriveni detalji - oglasila se policija

Novosti onlajn

12. 05. 2023. u 17:02

MUP Hrvatske oglasio se povodom jutrošnjih pretnji ubistvom premijera Andreja Plenkovića i članova vlade saopštenjem, kojim je potvrđeno da su one upućene telefonski.

ПРЕТЊЕ ХРВАТСКОМ ПРЕМИЈЕРУ И МИНИСТРИМА: Откривени детаљи - огласила се полиција

Foto AP

- Policijska uprava zagrebačka je danas, 12. maja u jutarnjim satima zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila pretnje prema predsedniku Vlade RH i članovima vlade - navode iz MUP-a HR.

Dodaju da su s obzirom na dojavu, odnosno ozbiljnost izrečenih pretnji, na Markov trg upućene i raspoređene dodatne policijske snage.

- Policijski službenici sprovode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te identifikovanja osobe koja je uputila pretnje - navodi se u policijskom saopštenju.

Na Markovom trgu su od jutros dva vozila sa službenim oznakama MUP-a, bilo je i više pripadnika policije i dva policajca sa dugim cevima.

Portparol Vlade Hrvatske je ranije danas potvrdio da je policija zaprimila dojavu o pretnji.

- Danas ujutro policija je zaprimila dojavu o pretnji ubistvom premijera i članova vlade RH. Sledom toga u vladu je upućen interventni tim i policijsko postupanje je u toku - izjavio je portparol Vlade Hrvatske za Hinu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!