TRAGEDIJA NA KORČULI: Teška saobraćajna nesreća, mladi vozač poginuo na licu mesta

Novosti online

28. 01. 2023. u 17:58

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći koja se u subotu ujutro oko 5 sati dogodila na Korčuli, smrtno je stradao vozač (20), dok je saputnik iz njegovog vozila zadobio lakše telesne povrede.

ТРАГЕДИЈА НА КОРЧУЛИ: Тешка саобраћајна несрећа, млади возач погинуо на лицу места

Foto: Shutterstock

Do nesreće je došlo kada je 20-godišnjak, upravljajući vozilom dubrovačkih registarskih oznaka državnim putem D-118, iz smera Blata u smeru Vela Luke, izlaskom iz leve krivine zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz ivicu kolovoza, saopštila je je PU dubrovačko-neretvanska.

Vozilo je potom u nekontrolisanom kretanju prvo prednjim, a zatim i zadnjim delom vozila, udarilo u nadstrešnicu nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj saobraćajnoj traci.

Mladi vozač, koji tokom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobijenih povreda je umro na licu mesta, dok je njegov saputnik, takođe 20-godišnjak, koristio sigurnosni pojas i zadobio je lakše telesne povrede.

Ovu tragediju komentarisali su i hrvatski stručnjaci za saobraćaj.

- Proći sa 100 kilometara na sat takvu raskrsnicu kojom se iz pravca Blata, pred Velom Lukom, skreće prema kafićima u trajektnoj luci na Korčuli ultimativno je 'saobraćajno junaštvo' među korčulanskom omladinom. Auto star, gume loše, policije nigde – formula za tragediju! - naveo je hrvatski stručnjak za saobraćaj, Željko Marušić.

On je dodao i da je poginuli 20-godišnjak verovatno znao kako između 4 i 5 sati ujutro na tom području verojatno neće biti policije.

- Mogao je, dakle, praktično bez ikakvog rizika da će biti zaustavljen od strane policije i potom kažnjen, teško i višestruko kršiti saobraćajne propise, neodgovorno i nevešto se pokazujući i dokazujući pred vršnjakom - piše Marušić.

(Večernji list)

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je izgledala Kula Beograd u čast prvog srpskog prosvetitelja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije