IDI U UKRAJINU PA SE BORI! Milanović žestoko isprozivao Plenkovića - "Nabijaš nam moralne ucene, a nemaš morala"

Tanjug

20. 12. 2022. u 11:55

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović danas je komentarisao odbijanje sabora da potvrdi vladinu odluku o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj i jasno poručio da je sukob u Ukrajini "rusko-američki rat", a premijeru Andreju Plenkoviću da, ako ima morala, ode u Ukrajinu da se bori.

ИДИ У УКРАЈИНУ ПА СЕ БОРИ! Милановић жестоко испрозивао Пленковића - Набијаш нам моралне уцене, а немаш морала

Foto: Tanjug/Hina/Mario Strmotić/Edvard Sušak

Milanović je na obeležavanju 31. godišnjice Hrvatske vojne škole poručio da Plenkovićeva vlada, kako je kazao, ima kontinuitet razaranja Ustava Hrvatske.

On je ponovio da je ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman u Briselu prihvatio obavezu "iz srži nacionalne sigurnosti i odbrane bez saglasnosti predsednika Hrvatske, što je protivno Ustavu".

Za Plenkovića je rekao da je, kako je naveo, "manirom sociopate sa moralnom ucenom" parlamentu gurnuo da odluči o hrvatskoj vojnoj pomoći Ukrajini.

Na raniju izjavu Plenkovića da je on pobednik, Milanović je upitao "da li smo u kladionici".

- Neki ljudi to rade radi svoje stražnjice - rekao je hrvatski predsednik o Plenkovićevoj inicijativi da se izglasa vojna pomoć Ukrajini.

Za premijera je rekao da je amoralan i poručio mu da ode u Ukrajinu da se bori.

- Ko nas prati, braco? Gledamo i mi tebe, tvoj ideološki put. Ti nam stalno nabijaš moralne ucene. A sam nemaš morala, potpuno si amoralan. Idi u Ukrajinu pa se bori - poručio je Milanović Plenkoviću.

Upitao je i šta Hrvatska ima od oružja.

- Koliko Hrvatska ima protivoklopnih raketa? Koliko ih ima? Ajmo, Bane, pre nego što te zatvore - rekao je Milanović prozivajući ministra odbrane Maria Banožića.

Rekao je da neće napadati i kritikovati one koji su glasali za vladin predlog o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, ali će ih, kazao je, pozvati na razmišljanje o tome šta su time napravili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)