PAKET U POSEDU POLICIJE: Ukrajinska ambasada u Zagrebu odbila da primi "sumnjivu" pošiljku

Tanjug

02. 12. 2022. u 16:20

HRVATSKI MUP potvrdio je da je odgovorna osoba u Ambasadi Ukrajine u Zagrebu obavestila policiju da je jutros na njihovu adresu pristigla pošiljka/pismo, koja, međutim, nije preuzeta o službenika pošte, ali je pismo u posedu polcije.

ПАКЕТ У ПОСЕДУ ПОЛИЦИЈЕ: Украјинска амбасада у Загребу одбила да прими сумњиву пошиљку

Foto: Tanjug

Ambasada, kažu, pošiljku nije preuzela zbog upozorenja Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine da su, osim u Hrvatskoj, i druge ukrajinske ambasade širom Evrope sa adrese istog pošiljaoca dobile sumnjive pošiljke.

Po ovom saznanju, policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim bezbednosnim službama i u kontaktu je s ukrajinskom Ambasadom.

- Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Ambasada Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi na osnovu važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost - stoji u policijskom saopštenju.

Dodali su da se kriminalističko istraživanje nastavlja, a pošiljka/pismo je u posedu policije prema kojem će se postupati s ciljem utvrđivanja porekla i sastava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIČKI NOVINARI NISU MOGLI DA VERUJU: Nikola Jokić pred NBA finale održao konferenciju za štampu kakvu mediji nisu očekivali