DESIO SE PROPUST: Prvi čovek Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva preuzeo odgovornost za probijanje zvučnog zida nad Zagrebom

Tanjug

03. 07. 2022. u 00:29

PRVI čovek Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, brigadni general Mihael Križanec preuzeo je odgovornost za današnje probijanje zvučnog zida nad Zagrebom, što je uznemirilo građane od kojih su mnogi pomislili da je zemljotres.

ДЕСИО СЕ ПРОПУСТ: Први човек Хрватског ратног ваздухопловства преузео одговорност за пробијање звучног зида над Загребом

Foto: V. N.

- Došlo je do određenog propusta u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu, najava nije otišla na vreme. Izvinjavam se svima koji su bili uznemireni, ali molim ih za razumevanje, visoke su temperature, teško je raditi, a molim da razumeju da smo mi radili i danas, radićemo sve vikende i celo leto ako bude potrebno, i ako je u interesu i cilju zaštite hrvatskog neba - naveo je Križanec.

On je naveo da ministar odbrane i načelnik Glavnog šstaba nemaju apsolutno nikakve veze s ovim i da je odgovornost na njemu.

- Moji podređeni su napravili propust i odgovornost je apsolutno moja - rekao je Križanec.

Zagrepčane je danas nešto iza podneva uznemirila snažna detonacija kada je MIG Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva probio zvučni zid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

PLEMIĆKO POREKLO Ovo je pravo prezime Irfana Mensura - moćan razlog zašto ga je promenio: Roditeljima nije smetalo