ISTRAGA PROTIV BIVŠEG POTPREDSEDNIKA HRVATSKE VLADE: Ukinut poslanički imunitet Borisu Miloševiću

Tanjug

21. 06. 2022. u 14:44

MANDATNO-imunitetski odbor hrvatskog Sabora ukinuo je danas imunitet bivšem potpredsedniku vlade iz srpske manjinske zajednice Borisu Miloševiću i dao odobrenje za vođenje krivičnog postupka protiv njega.

ИСТРАГА ПРОТИВ БИВШЕГ ПОТПРЕДСЕДНИКА ХРВАТСКЕ ВЛАДЕ: Укинут посланички имунитет Борису Милошевићу

Boris Milošević / Foto Tanjug

Ukidanje imuniteta Miloševiću, koji je poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), prošle nedelje je zatražilo Državno tužilaštvo, koje je protiv njega u martu pokrenulo istragu zbog podsticanja na korupciju, odnosno nezakonitu dodelu državnih subvencija, u slučaju pokrenutom nakon hapšenja ministra Darka Horvata.

Sabor bi, kako se očekuje, o ukidanju imuniteta Miloševiću mogao da glasa 1. jula, prenosi Hina. Nakon toga bi Milošević trebalo da bude ispitan u Uskoku, koji zatim treba da odluči o podizanju optužnice.

Miloševićev advokat Anto Nobilo ranije je isticao da se njegov klijent ne oseća krivim i da nije ušao u kazneno-pravnu zonu, jer se zalagao za birače koji su ga izabrali.

Horvat, koji je jedini u ovom slučaju bio 10 dana u istražnom zatvoru, osumnjičen je da je 2018. kao ministar privrede zajedno s pomoćnicom Anom Mandać, na podsticaj četvoro još osumnjičenih nezakonito dodelio 2,6 miliona kuna bespovratnih sredstava privrednim subjektima za koje je bio i lično zainteresovan.

Uz Horvata, Mandaćevu i Miloševića u tom delu slučaja osumnjičeni su i bivši ministar Tomislav Tolušic, državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac i direktorka Uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Iz tog slučaja je proizišla i istraga protiv ministra Josipa Aladrovića koji se tereti za nameštanje prilikom dva zapošljavanja 2018. i 2019. dok je bio direktor Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Nakon pokretanja istraga Aladrović i Milošević su neko vreme ostali na funkcijama, što je bio prvi slučaj da su pod istragom dva člana vlade, a razrešeni su krajem aprila.

 

BONUS VIDEO: UBIO ŽENU PA POKUŠAO SAMOUBISTVO: Muškarac u Barajevu ženi prerezao vrat, pa zapalio kuću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)