UOČI KOMEMORACIJE U JASENOVCU PUPOVAC PORUČIO: "Milanović i Plenković, ne dolazite, ako ćete se svađati"

NAKON što je kulminisala svađa između hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac poručio im je da u petak ne dolaze u Jasenovac na komemoraciju ako će se i dalje svađati.U Jasenovac bi trebali doći i šef države i predsednik vlade, ali odvojeno.

УОЧИ КОМЕМОРАЦИЈЕ У ЈАСЕНОВЦУ ПУПОВАЦ ПОРУЧИО: Милановић и Пленковић, не долазите, ако ћете се свађати

Foto Tanjug

- Ko god misli sutra doći i nastaviti takvu svađu, sramotnu svađu kakva se dogodila juče i kakva se događa već mesecima, onda nema potrebe da dolaze u Jasenovac jer na tom mestu ne treba se svađati ni sa kim,  ni sa potomcima partizana, ni sa potomcima ustaša - kaže Pupovac.

Ni ove godine kolona u Jasenovcu neće biti zajednička, jer su predstavnici jevrejskih organizacija odlučili da komemorišu 28. aprila. U Jasenovac neće doći ni bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović.

- Vidim da je organizator vlada Hrvatske, te da u organizaciji učestvuju poslanici iz Sabora koji su deo vladajuće većine. Obzirom da vlada, a i cela vladajuća koalicija toleriše rastuću ustašofiliju, da predstavnici vlade na skupovima veličaju NDSH, da u brojnim mestima ulice i dalje nose imena ustaša, da se sustavno provodi historijski revizionizam komemoraciju smatram licemernom farsom i ruganjem žrtvama ustaškog zločinačkog režima - kaže Josipović, uz izražavanje žaljenja što udruženja antifašista učestvuju u takvoj komemoraciji.

BONUS VIDEO:

SVEMIRSKA ŠETNjA: Ruski kosmonauti proveli sedam časova izvan Međunarodne svemirske stanice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!