STANOVNICI PETRINJE OGORČENI: Niko nas ne šljivi, od zemljotresa živimo u kontejnerima

Tanjug

14. 04. 2022. u 13:27

NOVI ministar građevinarstva Ivan Paladina, čija je impozantna privatna imovina u fokusu hrvatske javnosti od njegovog imenovanja, održao je danas konferenciju za novinare u Petrinji, koja je stradala u zemljotresu krajem 2020, a čiji stanovnici bez ikakve nade i dalje žive u kontejnerima.

СТАНОВНИЦИ ПЕТРИЊЕ ОГОРЧЕНИ: Нико нас не шљиви, од земљотреса живимо у контејнерима

Foto Atila Kišbenedek

Građani, koji su prisustvovali obraćanju, vidno su nezadovoljni, a jedan od njih Nenad Carević rekao je za zagrebačku N1 TV da ministar nije odgovorio na puno pitanja, što, kako kaže, "znači da nema pojma".

- Ne verujemo mu, ne verujemo nikome - kaže Carević.

Dodao je da se Petrinjani osećaju kao građani u getu.

- Imamo problema s instalacijama, s grejalicama. Direktor komunalca povlači dva majstora, štedi, kaže da možemo sami. Ovo je drugačiji sistem, nije kao kod kuće... Ovde je puno starih ljudi koji ne mogu da izađu napolje. Dece je puno. Nisu došli ni da dezinfikuju zbog korone... - priča Carević koji je i posle gotovo 16 meseci od zemljotresa i dalje stanovnik kontejnerskog naselja.

Podsetio je da je premijer Andrej Plenković jednom obišao naselje.

- Svi odgovori bili su hipotetički. U pravu je da je sve u Petrinji trebalo porušiti. Sad imamo potpuni haos... Nitko nas ne šljivi - rekao je Carević.

Napominje da je ministar rekao da će do kraja godine ponuditi privremene zamenske stanove.

- Sve je to u redu, ali i ovde smo privremeno. Što znači privremeno, deset godina - upitao je.

Carević ne vidi "svetlo na kraju tunela", novom ministru ne veruje, a strahuje da, kako kaže, ne završi u zatvoru pre nego što počne obnova.

- Mislim da novi ministar u stvari ne zna ništa. Poručio bih mu da se poveže sa svim mogućim institucijama i ministarstvima i dogovori, ne može on to sam - kaže Carević, koji smatra da bi najpoštenije bilo da se, kako navodi, okrenuo i rekao: "Ja to voditi neću".

BONUS VIDEO - BIO JE RAZORAN: Srušene kuće u Petrinji, mestu gde je bio epicentar zemljotresa u Hrvatskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri