PRVI SNIMCI DRONA KOJI JE PAO U ZAGREBU Plenković: NATO nije reagovao! (VIDEO)

Novosti online

12. 03. 2022. u 09:02

HRVATSKI premijer Andrej Plenković obilazi s članovima vlade mesto pada bespilotne letelice gde se vrše istražne radnje.

ПРВИ СНИМЦИ ДРОНА КОЈИ ЈЕ ПАО У ЗАГРЕБУ Пленковић: НАТО није реаговао! (ВИДЕО)

Foto: Facebook/Index.hr

Na mesto pada stigli su i Robert Hranj, Tomo Medved i Mario Banožić.

Hrvatski premijer je rekao da se ne zna još čija je letelica, da je reč o ozbiljnoj pretnji i da NATO nije reagovao.

- Pisao sam NATO-u, mislim da su oni to jako ozbiljno shvatili. Ovo je incident koji se ne sme dogoditi. Mislim da mi to nismo umanjivali. S obzirom da nije bilo žrtava, verovatno je reakcija - dobro je. Da je bilo žrtava sigurno bi reakcija bila drugačija - kaže Plenković.

- Sreća je da se nije dogodilo nešto puno gore. Premijer Orban je o ovome saznao nakon mene. Napisao sam pismo i želim odgovore kako se ovako nešto moglo dogoditi - nastavlja Plenković.

- Ovo je moglo pasti na nuklearnu elektranu u Mađarskoj. Očigledno je da nije došlo do dobre reakcije i da druge zemlje nisu dobro reagovale. Sad imamo test iz kojeg moramo da naučimo i puno bolje reagujemo - dodaje.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade Davor Božinović rekao je juče uveče, uoči sastanka u vladi, da se istraga o padu bespilotne letelice nastavlja ujutro i da Hrvatska "po svemu sudeći nije bila krajnji cilj te letelice".

Uviđaj koji policija sprovodi zajedno s vojnom policijom nastavlja se u užoj zoni mesta događaja, gde probati da se izvadi deo letelice koji je ostao ukopan u zemlju.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI - Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)