PROTESTI U SOFIJI: Traži se ukidanje kovid propusnica

Tanjug

23. 02. 2022. u 21:55

OKO 1.000 demonstranata okupilo se danas u centru Sofije da protestuju protiv epidemioloških mera i zbog inflacije u zemlji.

ПРОТЕСТИ У СОФИЈИ: Тражи се укидање ковид пропусница

Foto: EPA

Kako prenosi agencija Rojters, proteste je organizovala opoziciona partija "Preporod".

Držeći transparente sa natpisima "Želim normalan život" i "Kovid-19 je tiranija, a ne pandemija", demonstranti su izviždali premijera Kirila Petkova dok im se obraćao.

Demonstranti su zahtevali da se odmah ukinu obavezna kovid propusnica, testiranje na korona virus u školama, kao i obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.

Kako se navodi, godišnja inflacija u januaru je skočila na 13-godišnji maksimum od 9,1 odsto, a bugarska vlada je zamrzla cene struje za domaćinstva i predviđa smanjenje inflacije u drugoj polovini ove godine.

Premijer Petkov, koji planira 20. marta da ukine kovid propusnice, apelovao je na demonstrante da "svoje frustracije ostave po strani".

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" NA VRHU VITOŠE: Uspon za pravoslavnu Novu godinu, osvojena najviša tačka visoka 2.290 meta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!