SMENJEN HRVATSKI MINISTAR: Plenković razrešio Horvata nakon hapšenja

SVEGA nekoliko časova kako je policija uhapsila aktuelnog ministra Darka Horvata i nakon što je ispitan u Državnom tužilaštvu hrvatski premijer Andrej Plenković prihvatio je njegovu ostavku.

СМЕЊЕН ХРВАТСКИ МИНИСТАР: Пленковић разрешио Хорвата након хапшења

Andrej Plenković / Foto Tanjug-Hina

To je ujedno i prvi hrvatski ministar koji je uhapšen za vreme mandata. Istražitelji ga terete da je pogodovao pre četiri godine kod podsticaja za mala i srednja preduzeća. U prvoj odbrani pred tužilaštvom Horvat je rekao da nije učestvovao u davanju podsticaja, već da to rade stručne službe.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izrazio je čuđenje što je pokrenuta istraga i za Borisa Miloševića, potpredsednika hrvatske vlade iz redova srpske manjine.

- Iznenadilo me je to kada sam čuo - rekao je Pupovac, ali nije precizirao hoće li SDSS i dalje ostati u koaliciji sa HDZ-om.

- Nadam se da će se uskoro znati o čemu se tu zapravo radi i ko je u kakvom statusu i ko ima kakvu odgovornost u pravom smislu te reči, a ko nema.

Pod istragom je i aktuelni ministar rada Josip Alardović, kao i bivši ministar Tomislav Tolušić, koji je u međuvremenu pokrenuo posao sa proizvodnjom vina, pri čemu je koristio novac Evropske unije.

BONUS VIDEO - SRPSKA ZASTAVA U BLIZINI BELE KUĆE: Ambasada Srbije u novoj palati u centru Vašingtona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)