NOVE MERE U SLOVENIJI: Zbog omikrona se pooštravaju uslovi za ulazak u zemlju

Tanjug

08. 01. 2022. u 10:48

NEGATIVAN test za ulazak u Sloveniju bez karantina od ponedeljka će važiti kraće nego do sada, predviđeno je novim protokolom slovenačke vlade koja je reagovala na ubrzano širenje omikron varijante.

НОВЕ МЕРЕ У СЛОВЕНИЈИ: Због омикрона се пооштравају услови за улазак у земљу

Foto: EPA

Validnost negativnog PCR testa pri ulasku u Sloveniju biće 48 sati od uzimanja brisa, a brzog antigenskog testa 24 sata od uzimanja brisa, dok se ostali uslovi ne menjaju, prenela je Hina.

Takođe, novim merama koje stupaju na snagu u ponedeljak menjaju se uslovi za korišćenje javnog prevoza, pa će njega smeti da koriste samo osobe koje su vakcinisane, koje su prebolele kovid-19 ili imaju negativni test, a uz to moraju da nose i zaštitnu masku.

U vozovima i autobusima ograničava se i broj putnika na mestima za sedenje, te je potrebna međusobna distanca putnika na mestima za stajanje, a za kontrolu i sprovođenje protokola zaduženi su organizatori prevoza, odnosno javna prevozna preduzeća.

U Sloveniji je u poslednjih 24 sata prema još neslužbenim podacima potvrđeno 4.468 novih slučajeva korona virusa, skoro 3.000 više nego pre sedam dana, a epidemiolozi strahuju da bi se širenjem omikron varijante koja postaje dominantna, broj dnevnih zaraza na vrhuncu novog talasa mogao povećati na 9.000, pa i više.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U KRUŠEVAČKOJ KOVID-BOLNICI: Za godinu dana brinuli o 6.000 pacijenata


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024