PESNICOM U LICE ZBOG NEPLAĆENE KARTE: Putnik provocirao vozača, a kad je ovaj ustao da ga izbaci usledio je udarac (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 12. 2021. u 12:48

SUKOBI i incidenti između vozača i putnika u gradskom prevozu su sve češća pojava, a izuzetak nije ni Slovenija, odnosno Ljubljana, odakle i dolazi ova priča, koja je naravno zabeležena na snimku, koji je zatim osvanuo i na društvenim mrežama.

ПЕСНИЦОМ У ЛИЦЕ ЗБОГ НЕПЛАЋЕНЕ КАРТЕ: Путник провоцирао возача, а кад је овај устао да га избаци уследио је ударац (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Iako se tvrdilo da je u Ljubljani sve pod konac, da su putnici disciplinovani i da sve funkcioniše poput male Švajcarske, očito ovaj incident dokazuje drugačije. Slovenački portal Slovenske novice doneo je jednu takvu priču iz Ljubljane o sukobu vozača i putnika, gde je vozač izvukao čini se deblji kraj. Prema pisanju ovog medija zadobio je povredu usne.

Kako je zapisano, do sukoba je došlo kada je putnik koji je pokušao da uđe u autobus provocirao vozača, kako bi ga još jednom prijavio. Vozač je tad pobesneo i hteo je da spreči putnika da uđe u autobus, ali je dobio pesnicu u lice.

U Gradskom prevozu Ljubljana ovom portalu su objasnili da je vozač upozorio putnika na obavezno plaćanje karte i zahtevao od njega da izađe iz autobusa.

- Putnik je bio poznat vozaču jer je već neko vreme pravio probleme, verbalno vređajući vozača i nije želeo da plati kartu. Zbog još jednog verbalnog napada putnika vozač je neprimereno reagovao, ustao je od volana i zgrabio ga i izgurao iz autobusa. Putnik je udario vozača i povredio mu usnu - naveli su oni i dodali da je vozač autobusa kod njih zaposlen 12 godina i da do sad nisu zabeležili nikakve povrede radnih obaveza

- Sa njim je obavljen razgovor, upozoren da je njegovo ponašanje neprihvatljivo i ukoren. Svako nasilje je neprihvatljivo, bilo fizičko ili verbalno. Vozač je takođe opomenut da u ovakvim ili sličnim slučajevima o događaju mora obavestiti dežurnog, koji će po potrebi pozvati policiju i ni u kom slučaju ne sme da postupa samovoljno. Putnik kao da je dugo provocirao vozača i samo čekao pravi trenutak da ga prikaže u lošem svetlu - naveli su u ljubljanskom gradskom prevozu.

(Slovenske novice)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti