NASTAVLJA SE SUKOB OKO CENE RAFALA! Plenković poručio: Milanović tračari i zamajava hrvatsku javnost

Novosti online

03. 12. 2021. u 20:39

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković prozvao je danas predsednika te zemlje jer je rast cene kupljenih borbenih aviona "rafala" nazvao skandalom, pa je Zoranu Milanoviću poručio da "očigledno ne zna, ne prati, ne čita i sada zamajava hrvatsku javnost pola godine kasnije".

НАСТАВЉА СЕ СУКОБ ОКО ЦЕНЕ РАФАЛА! Пленковић поручио: Милановић трачари и замајава хрватску јавност

Foto: Tanjug

- On je imao priliku da sudeluje u procesima, nije sudelovao, sada ex-post nakon što je ugovor potpisan nastoji, ne znam, komentarisati da je neobično da kada se nabavlja vojna oprema ovog tipa da, ako je nešto cena bila u januaru 2020. da će doći dosvo jevrsne indeksacije u otplati rata koja se radi po jednoj formuli kako se radi za nas kad je reč o poslu s Francuskom, tako bi se radilo između Francuske i neke druge zemlje ili pak i Hrvatske i neke treće zemlje da smo izabrali - rekao je Plenković novinarima u Crnoj Gori.

Podsećamo Zoran Milanović je prošlog petka je rekao da je rast cene kupljenih francuskih borbenih aviona koja s 990 miliona evra ide prema 1.2 milijarde evra skandal.

Sa druge strane, Andrej Plenković ističe da je sklopljen "normalan posao".

- Šta je suština, da hrvatska javnost shvati. Ono što ćemo konačno otplatiti biće u pravom iznosu novca cena od 999 milijuna evra na dan ponude. To je cela suština i reč je o jednoj jednostavnoj indeksaciji, PDV plaćamo sami sebi - dodao je premijer.

Izjavu predsednika Milanovića nazvao je tračem. 

- Prema tome, sve su to tračevi onih koji bi želeli, valjda iz ljubomore, da dovedu u pitanje sjajan posao jačanja HRZ-a i hrvatske vojske - rekao je Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!