BAKIR IZETBEGOVIĆ SE PREIGRAO: Kome treba mudžahedinska armija?

Novosti online

03. 12. 2021. u 18:56

APELACIJA za nošenje brade u Oružanim snagama BiH, koju je Ustavnom sudu BiH uputio predsednik SDA Bakir Izetbegović, dokaz je agresivne gradnje islamskog društva u BiH, ocenio je stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević uz napomenu da ni EU i NATO-u nije potrebna mudžahedinska armija.

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ СЕ ПРЕИГРАО: Коме треба муџахединска армија?

Foto: EPA

Galijašević smatra da ta apelacija istovremeno svedoči i o stanju duha u Sarajevu, koje, kako je rekao, danas predstavlja najveću i najradikalniju islamsku metropolu u Evropi.

- Podnošenjem apelacije Izetbegović je praktično direktno i javno podržao inicijativu Republike Srpske da u skladu sa Dejtonskim sporazumom ponovo formira vlastite oružane snage. Tim potezom je nedvosmisleno poručio da želi da formira muslimansku armiju, a to znači da podržava disoluciju Oružanih snaga BiH. Jasno je svima da u takvoj islamskoj vojsci ne mogu biti i Srbi i Hrvati - rekao je Galijašević.

Odluku Izetbegovića da u ime svih Bošnjaka od Ustavnog suda zahteva pravo da identitet radikalnih muslimana i vizuelni izgled mudžahedina bude slika Oružanih snaga BiH, Galijašević razume i kao njegovu želju da gradi novi odred mudžahedina, prvo pod okriljem oružanih snaga, a u budućem vremenu i u drugim institucijama BiH.

- Ni NATO-u, a ni EU nije potrebna ta bradata, mudžahedinska armija, niti im je potrebna takva BiH - smatra Galijašević.

Tvrdi da je to direktan pritisak na Srbe i Hrvate u BiH.

- Iako Bošnjaci nisu talibani, a ni Arapi, ovakvim političkim i verskim procesima, koje u ime naroda diktira SDA, stvara se ružna slika - rekao je Galijašević.

Foto: Jutjub printskrin

On je rekao da se evropskim posmatračima šalje poruka da "postoji samo jedan islam, da je njegova priroda radikalno politička, netolerantna i ratnička, te da se islamsko društvo ne može reformisati".

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju