OSLOBOĐENI KRIVICE ZA PRODAJU JEFTINE STRUJE: Sanaderu jedna oslobađajuća presuda za korupciju

Novosti online

12. 11. 2021. u 19:33

VRHOVNI sud delimično je potvrdio oslobađajuću presudu zagrebačkog Županijskog suda prema kojoj su nekadašnji premijer i predsednik HDZ-a Ivo Sanader i preduzetnik Robert Ježić oslobođeni krivice za prodaju jeftine struje Ježićevoj firmi Diokiju na štetu Hrvatske elektroprivrede (HEP).

ОСЛОБОЂЕНИ КРИВИЦЕ ЗА ПРОДАЈУ ЈЕФТИНЕ СТРУЈЕ: Санадеру једна ослобађајућа пресуда за корупцију

Arhiva Novosti

Sud je saopštio da je preinačio oslobađajuću presudu Županijskog suda u Zagrebu i odbio optužnicu za jedno krivično delo podsticanja na zloupotrebu položaja i ovlašćenja protiv dvojice optuženih, a potvrdio prvostepenu oslobađajuću presudu za drugo krivično delo podsticanja na na zloupotrebu položaja i ovlašćenja protiv optuženih.

Najviši sud smatra da je prvostepeni sud pravilo zaključio da nije dokazano da su Sanader i Ježić podstakli na zloupotrebu položaja i ovlašćenja u međuvremenu preminulog suoptuženika Mravka koji je svojim iskazom teretio bivšeg premijera i preduzetnika.

Pritom drugi ispitani svedoci, a ni dokumentacija u spisu ne potvrđuju iskaz Mravka, koji je tokom postupka preminuo i nije mogao biti ispitan, preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima