ZAPISNIČARKI POZLILO TOKOM ISPITIVANJA: Mučna istraga o zločinu oca koji je ubio troje dece

Novosti online

10. 11. 2021. u 09:06

OTAC koji je ubio svoje troje dece Harald Kopic, i dalje je u samici Bolnice za osobe lišene slobode.

ЗАПИСНИЧАРКИ ПОЗЛИЛО ТОКОМ ИСПИТИВАЊА: Мучна истрага о злочину оца који је убио троје деце

Harald Kopic / Foto Facebook

On na nemačkom opširno piše svoje viđenje zločina zbog kojeg mu preti i do 50 godina zatvora.

U međuvremenu, u zagrebačkom Županijskom državnom tužilaštvu zamenica Albina Tisanić ispituje svedoke od kojih želi da sazna sve o životu Haralda Kopica (56), austrijskog državljanina koji je okrivljen da je u noći između petka i subote (24. na 25. septembar) u iznajmljenom stanu u zagrebačkim Mlinovima otrovao tabletama svoje troje dece i nakon toga pokušao da se ubije.

Nakon kraće hospitalizacije u KB-u Sestara milosrdnica Kopic je bio priveden prvo u policiju, a potom je odveden u tužilaštvo i u Županijski sud, gde mu je sudija istrage na predlog tužilaštva odredio istražni zatvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja dela i zbog teških okolnosti počinjenja dela.

Kopicev branilac Marko Ivica, koji ga brani po službenoj dužnosti, s obzirom na tajnost istrage potvrdio je samo da je podneo žalbu na rešenje o određivanju istražnog zatvora i sprovođenju istrage, ali ta žalba još nije rešena.

Majka dece još nije ispitana kao svedok i verovatno će biti ispitana na kraju istrage, a sada su ispitane i njegove kolege i prijatelji o okolnostima njegovih poslova i privatnog života.

U nedelji kada su deca ubijena ona su prema dogovoru sa majkom trebala da budu kod oca, a naredne nedelje trebalo je da idu kod majke, ali se dogodio zločin.

Poznato je da je Kopic radio kao finansijski savetnik i menadžer u nekoliko inostranih kompanija, ali i u kompanijama u Hrvatskoj gde je osnovao i sopstvenu kompaniju za finansijsko savetovanje, ali je istovremeno i tražio novi posao i bio na nekim razgovorima.

Naviknut na visoki životni stil, zbog finansijskih poteškoća u koje je upao, pretilo mu je i otkazivanje stana u Mlinovima, što je navodno teško prihvatio. Međutim, još nije objasnio motiv i razlog zbog kojeg je ubio sopstvenu decu.

Koliko je istraga mučna svedoči i to da je prilikom jednog ispitivanja pozlilo zapisničarki tužiteljke prilikom ispitivanja svedoka.

Zasad još nije sprovedeno psihijatrijsko veštačenje Haralda Kopica.


(Jutarnji list)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Sekirom napao čoveka u banci - žrtva hitno prebačena u bolnicu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!