ŽUPAN IZA REŠETAKA ZBOG MITA: Nova hapšenja u Hrvatskoj, lisice i poslaniku zbog lažnih pretnji smrću!

J. KERBLER, dopisnik "Večernjih novosti" - ZAGREB

10. 09. 2021. u 18:05

HAPŠENjA političara ne prestaju u Hrvatskoj, a iza brave je završio i najmlađi i najpopularniji župan Međimurja Matija Posavec.

ЖУПАН ИЗА РЕШЕТАКА ЗБОГ МИТА: Нова хапшења у Хрватској, лисице и посланику због лажних претњи смрћу!

FOTO: Depositphotos

Tri je puta izabran na funkciju župana, a sada ga USKOK tereti da je uzeo mito od 10.000 kuna ili oko 1.300 evra da bi zaposlio jednu poznanicu. Istovremeno uhapšen je i poslanik SDP-a Stjepan Kovač da je u kampanji za izbore izmislio pretnje smrću, kako bi dobio na popularnosti. Hrvatski sabor ekspresno mu je ukinuo imunitet, a navodno ga sumnjiče i za druge nedozvoljene poslove.

Posavec je bio omiljeni političar severa Hrvatske, a na prošlim izborima dobio je i najviše glasova od svih izabranih župana. Zvali su ga i “dobri dečko” politike i vladarom hrvatskog severa, a prvi je put postao župan kada je imao 33 godine. Bio je član Hrvatske narodne stranke i protivio se koaliciji sa HDž-om, a na nedavne izbore izašao je samostalno.

Za razliku od mnogih političara koji su u poslednje vreme završili u zatvoru, Posavec nema veliku imovinu i sa ženom živi u stanu od 70 kvadrata u Čakovcu. Poseduje i garažu i nešto zemlje, a na lizing je kupio automobil.

Kovač je bio gradonačelnik Čakovca, a optužio je jednog lokalnog političara sa kojim se takmičio za ulazak u Sabor da mu je pretio smrću. Lažirao je sms poruke, a u njegovu zaštitu ustao je i predsednik SDP-a Peđa Grbin. Sada se sve pokazalo kao farsa, a dvojica Međimuraca samo su dodati na popis uhapšenih hrvatskih političara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a