MUŠKARCA OTELI, MUČILI, PA BACILI U SAVU DA SE UDAVI: Ubicama Edina Zejćirovića 118 godina zatvora

Ognjen Matavulj

02. 09. 2021. u 15:07

OSNOVNI sud u Brčkom osudio je Suana Halilovića (42), Samida Šabanovića (22), Nihada Hukića (28) i Suvada Đedovića (24) na ukupno 118 godina zatvora zbog otmice i svirepog ubistva Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića kod Čelića.

МУШКАРЦА ОТЕЛИ, МУЧИЛИ, ПА БАЦИЛИ У САВУ ДА СЕ УДАВИ: Убицама Едина Зејћировића 118 година затвора

Foto: O.M.

Halilović je osuđen na 36 godina zatvora, Hukić na 32, Đedović na 30, a Šabanović na maksimalnih 20 godina, budući da u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu života.

Monstruozni zločin počinjen je 17. novembra 2019. godine. Optuženi su žrtvu oteli, tukli, mučili, urinirali po njemu i bacili ga u reku Savu u kojoj se utopio. Mučenje su snimali mobilnim telefonima.

Prema optužnici Đedović je pozvao Zejćirovića u kafić "Stela", nakon čega su ga namamili da sedne u auto. Halilović mu je nudio opciju za kvitanje duga, a tokom nasumične vožnje su ga tukli, tražeći isplatu 2.000 KM.

Zejćirović je molio da ga ne tuku, navodeći da će naći način da vrati dug. Zatim su ga odvezli prema Vučilovcu i zaustavili se na nasipu uz obalu Save. Mučki su ga tukli, dok je žrtva jaukala moleći ih da prestanu. U jednom trenutku Zejćirović se skotrljao s nasipa i dok je ležao gazili su ga i šutirali nogama u glavu, što su naizmenično snimali telefonom.

Šabanović ga je bacio u Savu, gde je Zejćirović polomljen, krvav, od otoka zatvorenih očiju i promrzao, bolno jaukao moleći da mu pomognu da izađe. Đedović mu je pružio ruku i izvukao ga iz vode, a onda su nastavili da ga tuku. Hukić ga je elektrošokerom udarao po glavi, da bi Halilović uzeo kombinirke preteći da će mu polomiti prste, pa mu je jako pritisnu srednji prst desne šake, a potom mu je urinirao po glavi, govoreći da mu tako spira krv.

Šabanović ga je šutiranjem ponovo bacio u Savu i Zejćirović je molio da ga ne ostavljaju. Optuženi su potom seli u auto i odvezli se, a Zejćirović se usled teških povreda, bespomoćan ubrzo utopio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)