OSMICA U PRITVOR ZBOG SVADBE? Da li je direktor OBA prekršio mere zabrane Suda BiH, na venčanju Bakirove ćerke prišao preblizu svedoku

O. MATAVULj

30. 08. 2021. u 07:13

DIREKTOR Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH Osman Mehmedagić Osmica prekršio je mere zabrane, koje mu je odredio Sud BiH, u istrazi koju Tužilaštvo BiH vodi protiv njega zbog zloupotrebe službenog položaja, krivotvorenja isprave i pranja novca.

ОСМИЦА У ПРИТВОР ЗБОГ СВАДБЕ? Да ли је директор ОБА прекршио мере забране Суда БиХ, на венчању Бакирове ћерке пришао преблизу сведоку

Mehmedagić i Sarajlić na svadbi / Foto Presmedia

Federalni mediji pišu da je Osmica mere prekršio na svadbi Jasmine Izetbegović, ćerke Bakira Izetbegovića, tako što je na manje od 50 metara prišao Asimu Sarajliću, koji je tužilački svedok u istrazi.

Pozivajući se na izjave neimenovanih zvanica, mediji pišu da je Osmica u jednom momentu čak razgovarao sa Sarajlićem, pitajući se da li će reagovati Tužilaštvo BiH i tražiti da se Osmici zbog toga odredi pritvor, ali zvaničnih reakcija Tužilaštva nije bilo. Sud BiH je u julu odredio mere zabrane Mehmedagiću koje uključuju zabranu međusobnog kontaktiranja sa drugim osumnjičenima (Denis Prcić, Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović), kao i kontaktiranje sa svedocima Tužilaštva BiH.

- Izuzetno, svedocima može prići na manje od 50 metara u cilju obavljanja funkcije na kojoj se nalazi, ali mu se zabranjuje razgovor o predmetu. Osumnjičeni se posebno upozorava da mu se može odrediti pritvor ukoliko ne bude postupao u skladu sa izrečenim merama - pisalo je u rešenju Suda BiH.

Mehmedagićev branilac, advokat Senka Nožica, za "Novosti" kaže da se iz medijskih navoda i fotografija ne može reći da je Mehmedagić bio u kontaktu sa Sarajlićem, niti da mu je prišao.

- Očekujem da će Tužilaštvo BiH biti pametno i da na to uopšte neće reagovati. Nije Mehmedagić nikome prišao, već je Sarajlić njemu prišao iza leđa. Pitanje je da li on uopšte zna za tu meru. Uostalom, mogli su se slučajno sresti - tvrdi Nožica. - Mera zabrane prilaska na 50 metara nikoga ne može sprečiti da živi normalno, odnosno da ide na svadbu ili sahranu, jer je to njegova društvena ili porodična obaveza. I ranije ste imali slične situacije da su se pojedine osobe, koje su imale mere zabrane, u isto vreme nalazili u sali parlamenta. Sigurno nisu bili udaljeni 50 metara jedni od drugih. To niko nije problematizovao, tako da su i ovi napisi deo opšte hajke koja se vodi protiv Mehmedagića - tvrdi Nožica.

SVEDOČIO O "AUDIU"

Sarajlić je delegat SDA u Domu naroda Parlamenta BiH, a u istrazi se pominje kao svedok u vezi sa automobilom "audi Q5", koji je Mehmedagić kupio od njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni