ELEZ SASLUŠAVAN KAO SVEDOK: Sarajevo u sredu ponovo bilo pod policijskom opsadom zbog davanja iskaza u tužilaštvu

O. MATAVULj

07. 07. 2021. u 20:16

DARKO Elez ponovo je u sredu sproveden na saslušanje u Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, gde je, prema nezvaničnim informacijama, ispitan u svojstvu svedoka.

ЕЛЕЗ САСЛУШАВАН КАО СВЕДОК: Сарајево у среду поново било под полицијском опсадом због давања исказа у тужилаштву

Policija sprovodi Darka Eleza / Foto printskrin Avaz

Kao i pre 20 dana, Elezovo dovođenje u tužilaštvo pratile su velike mere obezbeđenja i Sarajevo je praktično celo jutro bilo pod policijskom opsadom. Pritvorenik zatvora u Vojkovićima dovezen je u dugačkom konvoju policijskih kombija, u pratnji sudskih policajaca naoružanih dugim cevima. Policija ništa nije prepuštala slučaju, kako zbog Elezove bezbednosti, tako i zbog sprečavanja neželjenih događaja.

Saslušanju, međutim, nije prisustvovao Elezov branilac Senad Kreho.

- Ne znam zašto me nisu obavestili, jer bez obzira na to što je saslušavan kao svedok, prisustvo branioca bi trebalo da mu bude omogućeno - rekao je Kreho.

Detalji saslušanja nisu poznati, a veruje se da je Elez ponovo ispitivan o saznanjima koje ima u vezi sa ubistvima sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine, kao i o delovanju auto-mafije kojoj se taj zločin pripisuje.

Elez je 3. marta izručen iz Srbije i po rešenju Suda BiH nalazi se u pritvoru. Tužilaštvo BiH ga sumnjiči da je bio na čelu kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Miličevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića 2019. u Istočnom Sarajevu, planiranja likvidacija Zlatana Ćuka i Miloša Božovića iz Bijeljine, kao i tri iznude.

DRŽAVLjANSTVO

NEDAVNO je Darku Elezu ukinuto državljanstvo Srbije i izvesno je da će Tužilaštvo BiH pokušati da ga procesuira i po optužnici u predmetu "Lutka". Reč je o jednom od najobimnijih predmeta pravosuđa BiH, u okviru kojeg je rasvetljeno više ubistava, pokušaja ubistva, milionskih pljački i drugih teških krivičnih dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri