MEHMEDAGIĆEV DOSIJE U SUDU: OBA predala podatke generalnog direktora agencije zbog istrage diplome

M. S.

02. 07. 2021. u 17:50

PO nalogu Suda BiH, Obaveštajno bezbednosna agencija (OBA) BiH predala je personalni dosije generalnog direktora agencije Osmana Mehmedagića. Predmetni dosije je predat ovlaštenim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, a zatim će biti predat Sudu BiH.

МЕХМЕДАГИЋЕВ ДОСИЈЕ У СУДУ: ОБА предала податке генералног директора агенције због истраге дипломе

Foto: Nezavisne novine

Iz OBA je saopšteno da je Sud BiH, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka, licenciran za čuvanje tajnih podataka.

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo, po naredbi Tužilaštva BiH i nalogu Suda BiH danas su ušli u prostorije OBA te obavili pretres. Tužilaštvo BiH sprovodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OBA.

Nedavno su uhapšeni direktor Američkog univerziteta u Tuzli Denis Prcić i njegovi saradnici zbog sumnje da su Mehmedagiću pomogli u pribavljanju krivotvorene diplome.

Osim Prciću, pritvor je određen i njegovoj saradnici Melisi Belkić-Mujkanović, a osumnjičenom Emiru Mujkanoviću, njenom suprugu mjere zabrane.

Američki univerzitet izdao je Mehmedagiću diplomu koju je direktor OBA predao Komisiji za nadzor nad radom Agencije, a sve u cilju da dobije drugi mandat na čelu tajne službe.

Sporno je što je Mehmedagić diplomu koju je predao komisiji proglasio tajnom, a istragom Tužilaštva, odnosno nedavnim pretresima Američkog univerziteta u Tuzli nije pronađen nijedan dokaz da je Mehmedagić ikada bio student ove visokoškolske ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu