REŠENJE I IZBOR: Markotić - Ako se ne vakcinišemo ponovo ćemo puniti groblja

Tanjug

02. 07. 2021. u 11:56

DIREKTORKA Infektivne klinike u Zagrebu Alemka Markotić upozorila je danas da je vakcinacija dobra zaštita od korona virusa, a ako se, kako je rekla, ne budemo imunizovali, ponovo ćemo puniti groblja.

РЕШЕЊЕ И ИЗБОР: Маркотић - Ако се не вакцинишемо поново ћемо пунити гробља

Foto: Printskrin Youtube

Prema njenim rečima, dobra vest je da u klinikama ima sve manje hospitaizovanih.

 - Međutim puno toga smo za ovih 18 meseci iskusili što ne bismo želeli da nam se ponovi, a čini nam se da bismo to mogli videti uskoro - upozorila je Markotić na konferenciji za novinare Štaba civilne zaštite.

Dva su razloga za to: jedan je brzo širenje delta varijante, drugi je što se ne samo u Hrvatskoj, već i u Evropi nije vakcinisalo dovoljno građana.

Kao primer je navela UK, gde je vakcinisan najveći broj populacije 48 odsto, ali se i to okazalo kao nedovoljno.

 - Dobro je to što ove godine imamo vakcinu, pokazalo se da ona štiti od korona virusa i vlo je efikasna - rekla je Markotić i dodala:

 - Imamo rešenje, imamo izbor, vidimo šta se događa u nekim turističkim zemljama, npr Portugal i Kipar. Bilo bi dobro da ne ponovimo lekciju iz prošle godine, što je važno za turizam, početak školske godine na jesen, život u staračkim domovima. Ako se ne vakcinišemo ponovo ćemo puniti groblja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)