DAN ŽALOSTI U KNINU: Sahranjen dečak koji je preminuo zaključan u automobilu, od mališana se oprostila i vojska

Novosti online

11. 06. 2021. u 16:06

NA Gradskom groblju u Kninu danas je sahranjen petogodišnji dečak, koji je tragično preminuo od toplotnog udara, nakon što je ostao zaključan u automobilu.

ДАН ЖАЛОСТИ У КНИНУ: Сахрањен дечак који је преминуо закључан у аутомобилу, од малишана се опростила и војска

Knin / Foto Z. Jovanović

Jedinica iz 4. gardijske brigade Knin je krenula pešice na sahranu u 13:30 sati, piše 24sata. Na groblju su mu odali poslednju počast. Ovim činom dali su podršku ocu dečaka, takođe zaposlenom u vojsci.

U Kninu je proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dečji vrtić u kojem mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem, piše 24sata.

Podsetimo, protiv dečakovog oca, 34-godišnjeg profesionalnog vojnika rodom iz Vinkovaca, podnesena je kaznena prijava jer je 8. juna u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt.

Foto: Printskrin

 

On je u utorak oko 16.45 sati doveden u Policijsku stanicu Knin, a petnaest minuta nakon toga i uhapšen. Oduzeto mu je odmah i legalno oružje koje je posedovao, a angažovan mu je i advokat po službenoj dužnosti.

Nalazio se kod pritvorskog nadzornika i priveden je Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, a u sredu poslepodne je pušten na slobodu. Prema rezultatima obdukcije, dečak je preminuo od toplotnog udara.

Kako su juče preneli hrvatski mediji, dečak je po proceni u vozilu bio od 7,50 sati ujutro do 15,15 sati poslepodne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)