UBILA SE MAJKA DEVETORO DECE U GRAČANICI: Tragedija u BiH, pre smrti objavila jezivu poruku na fejsbuku

Novosti online

25. 05. 2021. u 13:16

U SELU Gračanica kod Živinica u BiH već tri dana vlada neopisiva tuga za ugašenim mladim životom, nakon što je Elvira Mulavdić, majka devetoro dece, umrla popivši šaku tableta.

УБИЛА СЕ МАЈКА ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ У ГРАЧАНИЦИ: Трагедија у БиХ, пре смрти објавила језиву поруку на фејсбуку

Foto: Facebook

Ona je sahranjena juče u prisustvu rodbine, komšija i prijatelja koji su tešili uplakanog supruga nesretne žene i decu.

Ajdin, najstarije dete, ima 14 godina, a najmlađa je četvoromesečna beba Ilhan.

Elvira je dva dana pre nego što je digla ruku na sebe, postavila crnu profilnu sliku na Fejsbuku, a ispod je u komentaru napisala: “Ja sam umrla”.

Direktor Doma zdravlja u Živinicama Esed Omerkić potvrdio je da je Elvira oduzela sebi život popivši šaku tableta.

Omerkić je rekao kako je u subotu, 22. maja, u 15.55 sati Služba hitne medicinske pomoći dobila poziv iz porodice Mulavdić i odmah su s lekarom urgentne medicine i osobljem stigli na lice mesta.

– Dobili su informacije da je Elvira popila 150 tableta “apaurin” od 10 miligrama i odmah su reagovali. Dat joj je potreban lek, uključena joj je infuzija u sanitetu i prevezli su je u Internu kliniku UKC-a u Tuzli. Konstatovano je trovanje tabletama te je upućena u Kliniku za psihijatriju. Međutim, neko iz porodice je, na svoju ruku, umesto da je smeste u kliniku, pacijentkinju povezao kući. Uveče, u 1.33 sati, žena je preminula. Obaveštena je i policija, ali obdukcija tela nije naređena, s obzirom na to da su se znali stvarni uzroci smrti – rekao je direktor Omerkić.

V. d. direktora Centra za socijalni rad u Živinicama Azrom Hodžić rekao je da je stanje u kojem se nalazila ova porodica njima poznato. Urađeno je šta je bilo po zakonu.

– Mi smo, što se tiče materijalnih davanja, ispunjavali svoje obaveze. Imali su redovni i uvećani dečiji dodatak, nadoknadu za tuđu negu za troje dece, a jedno dete smo smestili u internat u Tuzli radi školovanja. Radili smo s ovom porodicom, bračnih problema je bilo. Mi ćemo uskoro izvršiti procenu porodice i doneti plan tretmana – ističe Hodžić.

Humanista Osman Jajić iz susednih Vukovija kazao je da se formira grupa na čijem je on čelu. Sakupiće se novac da se isplati kuća Mulavdića, da deca imaju gde da budu, naravno, nakon što institucije odluče šta će biti sa Ajdinom (14), Arnelom (13), Mejrem (11), Elvisom (9), Alemom (8), Melinom (5), Ildanom (3), Muratom (2) i četvoromesečnim Ilhanom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu