SKANDAL TRESE BiH: Bakirovi sestra i zet se vakcinisali preko reda, penzioneri danima čekaju u gužvi

S. M.

25. 05. 2021. u 12:11

IONAKO već problematičan, sistem vakcinacije protiv korone u Federaciji BiH dodatno je urušen saznanjem da su preko reda i mimo svih pravila u "Zetri" 12. maja vakcinisani sestra i zet lidera SDA Bakira Izetbegovića.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ БиХ: Бакирови сестра и зет се вакцинисали преко реда, пензионери данима чекају у гужви

Foto: Printscreen

Tako, kao da velike gužve u Sarajevu gde na stotine građana svaki dan okupira dvoranu "Zetra" u nadi da će dobiti vakcinu protiv kovida 19, nisu dovoljne za nezadovoljstvo, najveći skandal oko vakcinisanja došao je u režiji porodice Bakira Izetbegovića.

Njegova sestra Sabina i zet Mirsad Berberović primili su "fajzer" vakcinu. Prema informacijama medija u FBiH Vlada Kantona Sarajevo već je krenula u proveru spiska. Od Agencije za zaštitu ličnih podataka zatražena je dozvola da Vlada i ministri dobiju uvid u spiskove vakcinisanih građana.

O vakcinisanju preko reda u "Zetri" sestre i zeta Bakira Izetbegovića, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić kaže da je reč o amoralnom i licemernom činu. On je izjavio da je će se sve detaljno proveriti i da će imena onih koji su se na amoralan način vakcinisali biti javno objavljena.

Da sve oko vakcinisanja familije Izetbegovića bude još šokantnije, tu je i izjava Bakira pre nekoliko dana, upravo kada je njegova rodbina bila vakcinisana preko reda!

- Pred "Zetrom" su gužve, jedan nered, maltertiranje ljudi, pozivanje pa onda izostanak vakcinisanja. I ono što je još gore, izvlačenje tih vakcina na stražnja vrata za neke koji su izgleda građani prvog reda - rekao je Bakir Izetbegović nakon sednice Predsedništva SDA u subotu.

Iako se vakcinacija vrši po pozivu, loš elektronski sistem verifikacije doveo je do problema da mnogi građani dođu na vakcinaciju, a onda se utvrdi da nisu na spisku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)