NOVE MERE ZA SRBE U DIJASPORI: Austrijska vlada napravila plan

Tanjug

02. 12. 2020. u 08:22

НОВЕ МЕРЕ ЗА СРБЕ У ДИЈАСПОРИ: Аустријска влада направила план

Foto: Piksabej

AUSTRIJSKA Vlada planira mere kojima želi da spreči srpsku dijasporu da putuje u otadžbinu, prenosi Tanjug.

Takođe, Austrija je planira da tokom božićnih praznika na aerodromima i granicama uvede stroge mere koje će se odnositi na putovanja u visokorizične zemlje, piše ''Kronen cajtung'' pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mere će se odnositi na putnike iz zemalja koje su označene kao rizična područja, posebno na Balkan i Tursku, ali i na Italiju i Nemačku.

Onaj ko bude rešio da i pored upozorenja otputuje u rizična područja, moraće da po povratku u Austriju provede 10 dana u karantinu.

Mere će, kako navodi austrijski list, biti na snazi do 10. januara i odnosiće se na sve zemlje koje imaju sedmodnevnu stopu u broju obolelih veću od 100 na 100.000 stanovnika.

Za sada nije poznato kada će mere stupiti na snagu, ali list podseća da milioni hrišćana slave Božić 7. januara i da je prevashodni cilj uvođenja novih strožijih pravila na granicama sprečavanje izbijanja trećeg talasa pandemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

marko

02.12.2020. 10:27

Razlog je najmanje ekonomske prirode, vec cist Rasizam. Nema sanse da obavezan karantin uvedu i za nemce. Cilj je da se sto vise ljudi sada otpusti, najbolje sa balkana. Ko izadje, vise nema ulaska.