"TIPIČNA RUSKA DECA" : Pustili đake iz škole zbog -48 C, oni otišli da se igraju na snegu! (FOTO)

Tanjug

19. 12. 2020. u 00:20

VLASTI grada Jakutska, jednog od najhladnijih gradova na svetu, pustile su danas decu kući kada je temperatura dostigla minus 48 stepeni, ali su deca, umesto kućama izašla pravo na sneg.

ТИПИЧНА РУСКА ДЕЦА : Пустили ђаке из школе због -48 Ц, они отишли да се играју на снегу! (ФОТО)

Foto: Printskrin

Na video snimku koji je izašao na internet se vide deca iz Jakutska kako se igraju srećno, bez obzira što je napolju minus 48, a jedan od komentora ispod snimka u šali kaže da "mora da stavi antifriz u mleko".

- Potrebna je hrabrost izdržati ovakvu klimu. Ali, to samo Rusi mogu da se igraju na ovoj ledari - napisao je drugi koristnik društvenih mreža, a preneo Dejli mejl.

U Jakutsku se zatvaraju škole na temperaturama između minus 42 i minus 50, zavisno od jačine vetra i uzrasta dece.

Par stotina kilometara istočno, u najhladnijem gradu na svetu, Ojmjakonu, mlađi osnovci moraju da prate nastavu i kad je temperatura do minus 52, a stariji do temperatiure od 56.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024