OTKRIĆE U BRAZILU: Naučnici nazvali dve nove vrste kvasca po ubijenom novinaru i aktivisti (VIDEO)

Tanjug

19. 03. 2023. u 00:25

NAUČNICI i u Brazilu su otrkrili dve nove vrste kvasca i nazvali ih po novinaru Domu Filipsu i aktivisti Brunu Pereiri, koji su prošle godine ubijeni u amazonskoj prašumi.

ОТКРИЋЕ У БРАЗИЛУ: Научници назвали две нове врсте квасца по убијеном новинару и активисти (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Na ovaj način naučnici izražavaju svoju zahvalnost obojici poginulih za njihov rad na odbrani životne sredine, izjavio je Karlos Augusto Rosa, jedan od autora studije u kojoj se prvi put pominju novootrkivene vrste, prenosi Gardijan.

Filips i Pereira su ubijeni u junu kada su se spuštali rekom u dolinu Žavari, blizu granice Brazila i Perua.

Filips, nekadašnji slobodni novinar koji je pisao za Gardijan i Vašington post, tada je radio na knjizi o održivom razvoju u Amazonu, a Pereira, dugogodišnji borac za prava domorodaca, je bio njegov vodič.

Brazilska policija je zbog ovih ubistava lišila slobode četvoro ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)