KATASTROFA U FRANCUSKOJ: Stotine mrtvih delfina nasukano na obali Atlantika

Tanjug

24. 01. 2023. u 18:55

STOTINE mrtvih delfina nasukalo se na francusku obalu Atlantika, dok je za nekoliko nedelja pronađeno gotovo 300 leševa ove zaštićene vrste.

КАТАСТРОФА У ФРАНЦУСКОЈ: Стотине мртвих делфина насукано на обали Атлантика

Foto: Printskrin

Naučnici opservatorije Pelagis sa Univerziteta La Rošel, koji su pregledali delfine i kod nekih obavili obdukciju, napominju da su u većini slučajeva postojali tragovi koji ukazuju da su delfini uhvaćeni ribolovačkom opremom, preneo je Le Mond.

Stručnjaci opisuju trenutnu situaciju preteranog uginuća delfina kao intenzivnu i izuzetno ranu, jer su se takve epizode do sada događale uglavnom u februaru.

Napominju stoga da je kada je reč o delfinima, sezona nasukavanja počela loše na francuskoj obali.

Gotovo 300 mrtvih delfina je od kraja decembra do 15. januara, pronađeno na obalama širom Biskajskog zaliva, čak i do dvadeset u nekim danima.

U Finisteruje već identifikovano 27 mrtvih morskih sisara, u Morbijanu 36, u Vandeji 122, u Primorskom Šarantu 53, u Žirondi 19...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo