IKONA ZA MINISTARKU: Učenici iz Rume darivali Slavicu Đukić Dejanović

Lj.B.

23. 05. 2024. u 14:13

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović primila je danas na poklon ikonu Svetog Save od učenika osmog razreda Osnovne škole "Dušan Jerković" iz Rume i rekla da ona obavezuje sve u Ministarstvu da rade još bolje.

ИКОНА ЗА МИНИСТАРКУ: Ученици из Руме даривали Славицу Ђукић Дејановић

ministarstvo prosvete

Ministarka je istakla da je počastvovana dolaskom učenika i pohvalila njihov rad, trud i zalaganje.

- Kada su me saradnici upoznali sa vašim dugogodišnjim radom koji je duhovnog, obrazovnog, vaspitnog i humanitarnog karaktera - rado sam prihvatila kako ja, tako i moji pomoćnici i saradnici, da i Ministarstvo bude uključeno kao znak podrške vašem trudu i ideji - rekla je Đukić Dejanović.

Dodala je da su i druge škole zainteresovane za preuzimanje ideje izrade ikona, njihovog osveštavanja i darivanja školama.

- Koliko mi je poznato, vaš projekat se realizuje u još 26 škola, koje su izradile 88 ikona - rekla je Đukić Dejanović.

Učenici su započeli rad na ikoni pre četiri godine, a danas su pre dolaska u Ministarstvo prisustvovali njenom osveštenju u Vaznesenjskoj crkvi.

- Ikona je prošla dug put. Vi, dragi učenici, tadašnji učenici četvrtog razreda, ste 2020. godine počeli izradu ikone najvažnije istorijske ličnosti, utemeljivača obrazovanja, državnosti i verske kulture u Srbiji - kazala je Đukić Dejanović.

U znak za zahvalnosti, ministarka je učenicima darivala rančeve i knjige, kao i prigodne poklone nastavnicima.

Kako se navodi, idejni tvorac ovog projekta pod nazivom "Sveta Srbija", pokrenutog 2014. godine je učiteljica Živka Ilić, koja je sa učenicima izradila prvu ikonu Svetog Stefana Delanskog i darovala je upravo OŠ "Dušan Jerković", a njenu ideju učenici nastavljaju uz podršku učiteljice Nataše Stanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!