NAJBOLJI PO OCENI PUBLIKE: Studenti FON ponovo dominiraju na svetskim takmičenjima

B.B.

12. 02. 2024. u 16:03

STUDENTI Fakulteta organizacionih nauka postigli su još jedan veliki međunarodni uspeh.

НАЈБОЉИ ПО ОЦЕНИ ПУБЛИКЕ: Студенти ФОН поново доминирају на светским такмичењима

Foto: FON

 Članovi, Case Study Club-a - Miloš Mihajlija, Isidora Marković, Milica Đerić i Marijana Slovaković pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović i prof. dr Miloša Milosavljevića, dobitnici su nagrade publike za najbolje rešenje studije slučaja na svetskom takmičenju šampiona "Champions Trophy Case Competition 2024" koje je nedavno održano u Oklandu na Novom Zelandu.

Naši akademci su se plasirali u finale takmičenja, pošto su prethodno uspešno prošli tri kvalifikacione runde. Najpre su radili studiju slučaja koju je dalo novozelandsko MSP sa zadatkom da se unapredi marketinška ponuda, omogući održivo finansiranje i smanji retencija zaposlenih. Bili su prvi. Potom su za drugu kompaniju rešavali problem finansiranja stambenog zbrinjavanja stanovništva sa nižim prihodima. Opet su bili najbolji. Poslednja kvalifikaciona studija je rađena za preduzeće - Comvita Plc, proizvođača čuvenog lekovitog Manuka meda sa zadatkom unapređenja marketinške ponude kompanije. Osvojili su drugo mesto i direktno se plasirali u finale takmičenja sa kolegama sa Erasmus i Univerziteta u Floridi.

U završnoj rundi je naš tim rešavao studiju slučaja za kompaniju specijalizovanu za izgradnju i upravljanje selima za penzionere. Zadatak je bio dalji rast kompanije sa održivim načinom finansiranja. Naš tim je pobedio u kategoriji ocene publike (People Choice Award) od strane drugih mentora i takmičara učesnika takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)